Burendag 2023 te Vledderveen

18 september 2023

De Burendag is een idee van het Oranjefonds. Ieder jaar doet Vledderveen mee en krijgt van het Oranjefond subsidie. Dit jaar stelde het Oranjefonds echter eisen die niet overeenkwamen met de ideeën van Plaatselijk Belang (PB) waardoor er dit jaar geen subsidie werd ontvangen. Daar PB het belangrijk vindt dat de bewoners van Vledderveen elkaar na de zomer weer kunnen ontmoeten, werd samen met ondersteuning van de Kookclub, BijOns, het Dorpshuis, Plaatselijk Belang en een kleine bijdrage van de deelnemers toch bereikt dat de Burendag georganiseerd kon worden. 
De weersvooruitzichten zagen er op zaterdag 16 september 2023 prima uit zodat besloten werd de dag te houden op het voormalige schoolplein. 
Om 10.00 werd er begonnen met het aankleden van het schoolplein. Met onder andere de bloemen van de praalwagen van de Corsogroep Vledderveen, de “Ki-Jos en de leuke tafeltjes van Jos en de mooie verlichting, werd het plein omgetoverd tot een prachtige plek voor het feestje. 
Vanaf 16.00 uur druppelde, onder het genot van de muziek van DJ. Jan Betten, ongeveer 80 bewoners, waarvan een aantal nieuwebewoners en ook oud-bewoners van Vledderveen, binnen. Het feest begon met koffie, thee en heerlijk gebak van de kookclub en op het einde van de middag kon men genieten van een Chinees buffet. Er werd veel bijgepraat en er werd flink gedanst op deze prachtige dag in september.
Vledderveen kan weer terugkijken op een geslaagde Burendag 2023.  Klik hier voor de foto’s.