Werkgroep Energie

Werkgroep Energie VledderveenDe werkgroep Energie heeft,  samen met Buurtkracht,  op 10 oktober 2016, een buurtbijeenkomst georganiseerd over het isoleren van het huis.

Van den Berg uit Borger heeft die avond een presentatie gegeven over het isoleren van daken, muren en vloeren met verschillende materialen. Ook werd er geattendeerd op de verschillende leningen en subsidies die er zijn.

De opkomst viel erg tegen, maar alle aanwezigen hadden wel interesse in een isolatieberekening voor hun huis. En er zijn later nog een paar aanvragen gekomen. Dus al met al toch wel een geslaagde avond.

In maart komt er nog een informatiefolder over zonnepanelen.

Zeker bewoners die nog geen isolatie in hun woning hebben laten aanbrengen, of geen zonnepanelen hebben laten installeren, moeten bedenken dat energie de komende jaren steeds duurder wordt. Er wordt steeds meer een beroep op ons gedaan om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Vooral nu is het interessant om uw woning te laten isoleren of zonnepanelen aan te laten leggen, gezien de subsidies en de leningen, die via de gemeente tegen zeer voordelig tarief voor dit doel afgesloten kunnen worden.

U  kunt op de website www.buurtkracht.nl , wanneer u daar toestemming voor geeft, uw energieverbruik per week zien en ook in vergelijk, in procenten, met uw buurtbewoners.

Leden werkgroep “Energie”

  • Peter Moeken
  • André Jutte
  • Peter Stuiver)

Nieuws van de Werkgroep “Energie”

[catlist id=140 post_type=”post”]

[clear-line]