Vledderveen in het nieuws

15 november 2016

Op 28 oktober werd door een journalist van dagblad NRC aan PB gevraagd om mee te werken aan een interview met als strekking “de verhouding tussen bewoners van kleine dorpen en het gemeentebestuur”. Op 29 oktober vond het interview plaats in het Dorpshuis.

In totaal waren er 11 personen aanwezig. Het werd een 2,5 uur durend interview, waarin vele onderwerpen de revue passeerden. Uiteraard kwam de kwestie over de bestemming van het schoolgebouw uitgebreid aan de orde. Duidelijk werd dat de afstand tussen bestuur en bewoners aan het toenemen was. Enerzijds kwam het bestuur nooit naar Vledderveen en was het voor de bewoners moeilijk een aanpreekpunt te vinden binnen de gemeente. Aan de andere kant zou PB ook vaker het bestuur van de gemeente kunnen consulteren.

Ook het gevoel dat de gemeente niet adequaat reageert op onderwerpen die in het dorp spelen werd algemeen gedeeld. Het werd een leuk interview waar mooie verhalen naar voren kwamen. Jammer om te zien dat het op 29 oktober in het NRC geplaatste artikel maar een fractie was van het hele interview.

PB kreeg naar aanleiding van het artikel veel positieve reacties. Zo wilden gemeenteraadsleden met ons spreken en kwam er zelfs een bewoner uit Noord Holland een doos boeken brengen voor de bibliotheek.

Lees het Nieuwsbericht uit de NRC